top of page

BBQ WORKSHOP

Nog even voorstellen: Ik ben Rick Jonker en heb mijn eigen bedrijf, Cook-inc. Na een afgeronde koksopleiding ben ik volop aan de bak gegaan in verscheidene keukens. De afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in het BBQ-en. In de tijd dat ik workshops gaf bij ‘Librije’s Atelier’ heb ik Ralph de Kok leren kennen.

 

Hieruit is een leuke samenwerking ontstaan en ben ik met hem meegegaan naar Zweden en Duitsland om workshops te geven voor Big Green Egg. 

Wat mij interesseert en waar nog veel te leren valt voor hobby-bbq’ers, is het creëren van complete gerechten op de BBQ. Verder gaan dan alleen een stukje vlees en een gepofte aardappel opwarmen.

 

Door ook gebruik te maken van veel groente en verse kruiden creëer je intensere smaken. Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden in het bereiden van deze ingrediënten. Grillen en roken is het begin, maar door slim gebruik te maken van de hitte en de vorm van de BBQ is er veel meer variatie mogelijk.

Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn kwaliteiten jullie vaste klanten nieuwe dingen kan leren en nieuwe klanten aan kan trekken. Hebben jullie zin gekregen om samen een keer te gaan BBQ’en?

Dan kom ik graag langs om mijzelf voor te stellen!

IMG-20200208-WA0010_edited.jpg
Screenshot_2017-05-04-23-40-34_edited.jp
Vlammen, kolen en rook

Volwaardige gerechten, maar dan bereid op kolen. Dat is wat ik wil bereiken. Ik maak gebruik van de hitte die van het vuur af komt, maar weet ook hoe ik de smaak van rook kan gebruiken.

Een goede barbecue bestaat niet alleen meer uit vlees. Verse groente vormen steeds meer de basis van gerechten en spelen steeds meer de hoofdrol. Daarom laat ik graag zien welke bijzondere dingen er mogelijk zijn met groenten. Maar ook dat stukje vlees of vis kan ik enorm waarderen en als ik dit gebruik in mijn gerechten. Ik zorg er dan voor dat deze dan ook optimaal worden gebruikt en er uit springen. Als dessert ik laat je dan ook graag zien wat de veelzijdigheid van een barbecue kan.

Mijn passie breng ik graag over op anderen door hen te laten proeven, ruiken en voelen. Door de jarenlange ervaring in verschillende keukens pik je overal wat mee en creëer je hieruit je eigen kookstijl.

Dit staat voor mij als vers: recht voor zijn raap en eerlijk zonder poespas.

bottom of page