top of page

Italiaanse Bavet Rollade

Heerlijk om met een groot gezelschap een lekker groot stuk op tafel van neer te zetten. De wow-factor spat er vanaf! Makkelijk om voor te bereiden en op de dag zelf klaar te maken.


Boodschappenlijstje:

1 tot 1,5 kg bavette aan een stuk

2 teen knoflook

½ bosje basilicum

200 gram pijnboompitten

500 gram zon gedroogde tomaat

200 gram olijven

1 el mosterdpoeder

2 tl komijn

1 tl chilliflakes

2 tl uienpoeder

2 tl paprikapoeder gerookt

50 gram bruine basterdsuiker

Zout en peper

1 rol bindtouw


Volg de stappen:

1. Meng voor de rub de mosterdpoeder, komijn, chili, uienpoeder, paprika en basterdsuiker door elkaar.

2. Maak nu de tapenade. Deze draai je fijn in een keukenmachine. Voeg hier de pijnboompitten, knoflook, olijven en gedroogde tomaat aan toe en maak dit samenhangend met de olie van de gedroogde tomaat (deze moet mooi smeuïg zijn).

3. Leg nu de bavette uit op folie en doe er weer folie op

4. Nu komst het leukste deel ! Pak een platte pan en sla nu de bavette uit tot deze gelijkmatig is en ongeveer 0,5 cm dik is.

5. Smeer nu op de binnenkant de tapenade mooi, gelijkmatig uit.

6. Pluk de blaadjes van de basilicum en leg deze mooi uit op de rollade.

7. Rol nu de bavette op tot een rol en bind deze dicht met bindtouw.

8. Leg het bindtouw kruislings naar elkaar toe.

9. Strooi nog wat peper en zoud rondom voordat de bavette wordt gegaard.

10.Nu kan je de bavette op 2 manieren garen. Op de "normale" manier , gaar je de bavette direct boven hoog vuur en dan eventueel nog even indirect, dus weg van het vuur, laten nagaren tot de juiste kerntemperatuur. Maar dit kun je ook andersom doen. Dit wordt ook wel de reverse sear genoemd. Gaar het vlees langzaam naar de gewenste temperatuur en dan daarna keihard aangrillen. Eigenlijk wat handig is om de gewenste temperatuur van 52 graden kern aan te houden en deze dan in folie te laten rusten.


Klaar en genieten maar!

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page