top of page

Macaroni Meatballs

Deze gehaktballen zijn heerlijk en zeer makkelijk om te maken. Lekker als snack of uiteraard als maaltijd. Geniet ervan!


Boodschappenlijstje:

1 kg half-om-half gehakt

2 eieren

1/2 bos platte peterselie

1 witte ui

3 teen knoflook

200 gram gekookte macaroni

4 el mosterd

2 tl komijn

1 tl chilliflakes

2 tl uienpoeder

2 tl paprikapoeder gerookt

50 gram paneermeel

500 gram bacon plak

Optioneel rub naar keus

Zout en peper


Volg de stappen:

1. Macaroni afkoken en goed laten uitlekken.

2. Snijd de ui en knoflook ragfijn.

3. Hak de peterselie.

4. Meng alle ingrediënten door het gehakt en zorg dat deze moet plakkend is. Is dit niet het geval dan is er soms wat extra paneermeel nodig.

5. Draai hiervan gehaktballetje

s, ongeveer zo groot als een golfbal.

6. Laat de ballen minimaal 2 uur opstijven.

7. Optioneel kan op de ballen wat rub gestrooid worden.

8. Rol een plak bacon om de meatballs.

9. Gaar de meatballs op de bbq indirect op 200 graden voor ongeveer 6-8 minuten.

10. Bij gaarheid eventueel aflakken met bbq saus.


Klaar en genieten maar!

84 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page